Kraftig yoghurt erstatter fløden og reducerer kalorierne, men ikke smagen, i denne friske frugtdessert med en lidt gammeldags smag.
• Hindbær indeholder meget C-vitamin.
• Yoghurt forsyner os med proteiner og kalcium.
Forberedelse 20 min + afkøling. 4 portioner
# Ingredienser:
350 g hindbær + nogle bær til pynt
½ dl honning
1½ dl afdryppet yoghurt naturel
1½ dl piskefløde
PYNT:
mynte eller citronmelisse
* Tilberedning:
1. Mos hindbærrene ved hjælp af en gaffel.
Passér hindbærmosen gennem en si og kasser kernerne.
2. Bland honning og yoghurt godt.
Vend forsigtigt hindbærpuréen i og bland til farven er
ensartet.
3. Pisk fløden til skum og vend det i yoghurt- og
hindbærblandingen.
4. Anret desserten i 4 portionsglas og pynt med hindbær
og mynte- eller citronmelisse blade.
Servér straks eller dæk med plastfolie og opbevar på køl i op til 8 timer.
SERVERINGSFORSLAG
Server med vafler eller chokoladefigurer.
Det er også godt at drysse med hakkede og
ristede nødder eller mandler inden servering.
Prøv også at erstatte hindbærrene med jordbær
eller brombær.
Drømmegod hindbærdessert:
Pr. portion: Energi: Kcal 203 = kJ 852
Kulhydrat 13 g Protein 4 g Fedt 15 g (67%) Fibre 3 g
Tips:
Mos hindbærrene med en gaffel eftersom deres kerner kan
smage bittert, hvis de knuses i en blender eller foodprocessor.
Et festligt alternativer at froste glassets kant
med let pisket æggehvide og sukker.
Lad den frostede kant tørre inden glassene fyldes.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.