En enkel, britisk klassiker, som minder om italiensk trifli
og smager af sommer. Prøv den også med andre typer frugter og bær.
4 Personer
# Ingredienser
350 g friske jordbær
1 citron, saft + skal
50 g marengs, fx kys eller
marengsreder
2 dl piskefløde
*
Sådan gør du
1. Nip jordbærrene, og skær dem i kvarte.
Vend dem med citronsaft og -skal i en skål, mos gerne nogle
af bærrene, og lad dem trække 10 min.
2. Pisk fløden til blødt skum.
Fordel halvdelen af jordbærrene i 4 dessertglas.
Bræk halvdelen af marengsen i stykker, drys den over.
Kom nu flødeskum i glasset og gentag lagene igen.
3. Server desserten straks, eller sæt den på køl, dog maks.
15-30 min., da marengsen bliver blød.
Tips: Er jordbærrene ikke fuldt modne, eller er det uden for
sæson, så giv dem gerne lidt sukker sammen med citronsaften. Prøv solbær eller
hindbær i stedet for jordbær.
Se flere dejlige opskrifter med dessert HER og med bær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter
Eton mess er en traditionel engelsk dessert bestående af en
blanding af jordbær, brudt marengs og pisket flødeskum. Først nævnt på print i
1893. Det almindeligt antaget at stamme fra Eton College og serveres på den
årlige cricket kamp mod eleverne på Harrow School.