Jordbæris på marengs. Det er nemt at lave isen flere dage
før, den skal bruges. Selv marengsene kan bages i god tid, så det kan blive et
let og hurtig dessert.
Arbejdstid:
20 min. Indfrysningstid: 4 timer. Når den er færdig skal den blot i køleskab 30 min.
# Ingredienser
4 pasteuriserede
æggeblommer
100 g sukker
200 g pillede
jordbær (evt. fra frost)
½ liter piskefløde
150 g marengskys (se opskrift)
flormelis
frugtbrændevin eller likør
citronmelisse
* Tilberedning
1. Pisk æggeblommer
med sukker i ca 5 min med en håndmikser, til det er skummende.
2. Blend jordbær og
vend halvdelen af pureen i æggeskummet.
3. Pisk fløde til
skum og vend det forsigtigt i ægge-jordbærskummet til ensartet konsistens.
4. Læg 150 g
marengskys i bunden af en silikonekageform eller en springform beklædt med
plastfilm (24 cm i diameter).
Hæld forsigtigt
ismassen i formen og sæt den straks i fryseren.
Lad isen blive
stivfrossen (det tager ca 4 timer).
5. Isen stilles i
køleskab en halv time inden servering, så den bliver lidt blødere.
Smag resten af
jordbærpureen til med lidt flormelis og evt. frugtbrændevin og server den til
jordbærisen.
Pynt med
citronmelisse.
▶ Se flere gode opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.