Islagkage kan serveres til festlige lejligheder, til gæster eller som en del af en dessertbuffet, og kan laves med fx chokolade eller forskellige slags bær.
For at smagen i
denne overdådige islagkage skal komme rigtig til sin ret, skal du helst lade
den stå i køleskabet 30 min før serveringen. Så når isen at blive en anelse
blød.
Tid: 1½ time, heraf
50-60 min i ovnen + 3 timer i fryseren. 8-10 stk.
# Ingredienser
1½ dl mandler
3 æggehvider
2 dl sukker
ISCREME:
3 æggeblommer
½ dl flormelis
2 store stykker
Daim-chokolade
1 dl stærk, lunken kaffe
3 dl fløde
* Fremgangsmåde
1. Mal mandlerne.
Pisk hviderne til fast skum.
Tilsæt sukker under
fortsat piskning.
Vend mandlerne i
marengsen.
2. For en springform
ca 24 cm i diameter med bagepapir.
Hæld dejen i.
Bag kagen nederst i
en 150 °C varm ovn 50-60 min.
3. Tag den ud og lad
den køle af i formen.
4. Pisk æggeblommer
og flormelis skummende.
5. Hak chokoladen og
bland den med den lunkne kaffe.
6. Pisk fløden. Vend
æggemassen og kaffeblandingen i fløden.
7. Hæld iscremen
over kagebunden. Sæt islagkagen i fryseren i 3 timer.
8. Lad desserten stå
i køleskabet 30 min før serveringen.
9. Dekorer den evt.
med flødeskum og chokoladekaffebønner,
eller anden kagepynt, fx sølvkugler.
Tips:
I stedet for Daim
kan du bruge chokolade med appelsin- eller mintsmag.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------