Gammeldags og lækker dessert med dejlig chokoladecreme
pyntet med små marengs og mandelspåner. Et sikkert hit for fans i alle aldre.
Se opskriften her.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: 20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
25 g smør
2 dl vand
1 dl stærk kaffe
3 tsk kartoffelmel
2 spsk sukker
1 knsp salt
4 spsk kakao
250 g mørk chokolade
1½-2 dl piskefløde
Pynt:
6 små marengs
2 spsk ristede
mandelspåner
* Tilberedning:
1. Bland smør, vand,
kaffe, kartoffelmel, sukker, salt og
kakao i en lille
gryde.
Varm blandingen mens
der piskes - den må ikke koge.
2. Tag gryden fra
varmen.
Bræk chokoladen i
mindre stykker og kom dem i gryden.
Lad chokoladen
smelte.
Smag til, der skal
evt. lidt mere sukker i.
Afkøl cremen mens
der piskes.
3. Pisk fløden stiv
og vend den i den kolde creme, så cremen
bliver stribet eller
marmoreret.
Kom chokoladecremen
i en skål og læg marengs herpå.
Drys med
mandelspåner. Server straks.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.