Gelérand med druer er en enkel dessert som kan laves dagen før servering. Nui hvor smager denne gelerand med grønne druer dog bare fantastisk.
Til 6 personer. Tilberedningstid:
ca 20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
500 g søde grønne druer
9 blade husblas
½ liter sød hvidvin
* Fremgangsmåde
1. Skyl og del druerne
og fjern eventuelle sten.
Læg husblassen i koldt
vand 5 min.
2. Varm 1 dl af vinen
og opløs den udblødte husblas heri.
Bland resten af vinen
i.
Hæld lidt af lagen i,
så det står ca 1 cm op i en randform.
Lad det stivne, det går
hurtigst i køleskab.
3. Læg et lag druer på
den stivnede gelé med den buede side nedad.
Hæld lidt lage på og
lad det stivne.
Læg atter druer og gele
og fortsæt til formen er fyldt.
4. Dæk formen med folie
og sæt den koldt til geleen er helt stiv.
Løsn geleen i kanten med en lille kniv.
Hold formen ganske kort
i koghedt vand og vend randen over på et serveringsfad.
Serveres med råcreme, Sabayonnecreme eller flødeskum.
Se alle de bedste opskrifter med Vindruer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------