Sabayonne, eller Zabaglione (Zabaione) nydes som dessert i Italien, af og til med små søde kager til. Nogle versioner af opskriften indeholder spiritus.
Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Sabayonne
3-4 spsk flormelis
4 æggeblommer
marsala
*
Sådan laves Sabayonne
1. Pisk flormelis og æggeblommer let sammen i en tykbundet
gryde.
Undgå aluminium, der kan misfarve retter med æg.
2. Rør marsalaen i.
3. Varm cremen op ved meget svag varme og under stadig
piskning, til den begynder at tykne. Cremen må ikke koge.
Den kan med fordel tilberedes over vandbad. Se Bain-marie.
Server lun eller kold.
Tips: Serveres til frisk eller henkogt frugt. Eller
til Saftbudding
eller Ribsgelérand.
Marsala kan erstattes af halvtør hvidvin eller cognac.
Se alle de bedste opskrifter med Creme
INFO: Sabayonne er en italiensk dessert, eller nogle gange
en drik, lavet med æggeblommer, sukker og en sød vin. Nogle versioner af
opskriften indeholder spiritus såsom cognac. Dessertversionen er en let
vaniljesauce, pisket til at indeholde en stor mængde luft.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------