Dessert. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 3-4 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (4 personer).
# Ingredienser til
Grapefrugtsorbet:
2-3 grapefrugter (røde)
(2½-3 dl saft)
Sukkerlage:
2 dl vand
175 g sukker (ca. 2
dl)
Endvidere:
25 g flormelis (½
dl)
1 æggehvide
*
Sådan laves Grapefrugtsorbet:
1. Kog en klar lage
af vand og sukker.
Lad den blive kold.
Hurtigst i vandbad.
2. Pres saften af
grapefrugterne, der skal blive 2,5-3 dl, og bland den i sukkerlagen. Si det.
3. Hæld blandingen i
en »ismaskine« (sorbetiére)
eller i en metal-
eller plasticform - Stil den i fryseren.
Rør af og til, når
sorbeten begynder at stivne.
Husk at skrabe
siderne ned hver gang, så sorbeten ikke fryser i flager.
En »is-maskine«
klarer selv omrøringen.
4. Hold øje med
iskonsistensen.
Pisk æggehviden stiv
og rør forsigtigt flormelissen i.
Bland marengsmassen
i sorbeten, når konsistensen er grødet.
Det varer et sted
mellem 2 og 3 timer.
5. Lad sorbeten
fryse færdig, yderligere en times tid.
Rør den igennem og
server straks i afkølede glas.
Tips: Grapefrugtsorbet kan serveres sammen med
vaniljeis eller sammen med en eller to andre sorbeter, der passer til hinanden
smags- og farvemæssigt. Ved middage med mange retter kan den serveres mellem 2.
og 3. ret som »pause« for maven.
Holdbarhed i fryser:
3 måneder.
Lav Grapefrugtskaller,
kandiserede af skallerne.
Se de bedste opskrifter med
Sorbet is
Se flere
opskrifter med Grapefrugt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------