Yderst raffineret:
Marcipanskummet bliver let og luftigt, jordbærrene aromatiske og varme, men
stadig ikke bløde. Du får succes med denne opskrift 💋
Til 4 portioner. Tilberedning:
25 min.
# Ingredienser
400 g små jordbær
2 spsk jordbærlikør
100 g rå
marcipanmasse
2 æg delt i blommer og
hvider
1+2 spsk sukker
et nip salt
flormelis
* Tilberedning
1. 400 g små jordbær skylles og gøres i stand.
De blandes med 2
spsk jordbærlikør og fyldes i 4 små souffléforme (eller 1 stor form, ca 30 cm
lag). 100 g rå marcipanmasse rives groft og røres meget cremet med elpiskeren
med 2 æggeblommer og 1 spsk sukker.
2. 2 æggehvider piskes stive med et nip salt.
Lad 2 spsk sukker
risle langsomt ned i æggehvidemassen, pisk videre i 2 minutter, og vend den
derefter i marcipanmassen, som fordeles over jordbærrene.
Gratineres i 8-10 min i midten af den forvarmede ovn ved 200 °C. (Varmluft kan
ikke anbefales.)
Drys flormelis over.
Energi pr. portion:
8 g protein. 12 g fedt. 36 g kulhydrater = 298 kcal (1250 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.