Gratinerede figner - Luftigt og saftigt:
Figner, gratineret med en kvarkcreme
Til 2 portioner. Tilberedning:
20 min.
# Ingredienser
100 g kvark
1 æggeblomme
25 g smeltet smør
1 brev vaniljesukker
1 spsk sukker
1 tsk Maizena
½ appelsin (økologisk),
reven skal af
1 æggehvide
1 nip salt.
1 spsk sukker
4 friske figner
* Tilberedning
1. Kvark, æggeblomme,
smeltet smør, vaniljesukker, sukker, Maizena og den revne skal af ½ appelsin røres
cremet.
Æggehvide piskes
stiv med 1 nip salt.
1 spsk sukker
piskes i - Pisk videre i 1-2 minutter.
Vend den piskede æggehvide forsigtigt i kvarkmassen.
2. Figner skylles,
skæres i kvarte og fordeles i et lille ildfast fad eller et lille gratinfad.
Kvarkcremen
fordeles over fignerne med en teske.
3. Fadet sættes på
en kold plade på 2, rille fra oven i den forvarmede ovn, og retten gratineres
ved 220 °C i 10-15 minutter, (Varmluft kan ikke anbefales.)
Gratinen serveres,
så snart den er smukt brunet.
Energi pr. portion:
356 kcal. (1490 kj) 12 g protein, 15 g fedt, 43 g kulh.
|