Dessert Arbejdstid: ½ time Skal trække: ca 1/2 time Afkøles: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. (6 personer)
# Ingredienser til Hindbærmousse:
300 g hindbær
60 g sukker (ca. ¾
dl)
5 blade husblas
3 spsk citronsaft
3 dl piskefløde
Pynt: 25 g mandler (½ dl)
*
Sådan laves Hindbærmousse:
1. Gå hindbærrene efter, skyl dem, hvis det er nødvendigt,
og lad dem dryppe af i en sigte.
Kom dem i en skål lagvis med sukker.
Lad bærrene trække ca ½ time.
2. Sæt husblassen i blød i koldt vand 5-10 min. Pisk fløden
stiv.
3. Smelt husblassen i vandbad med citronsaften, lad den
blive håndvarm, og vend den forsigtigt i flødeskummet.
4. Mos hindbærrene let med en gaffel og bland dem med
flødeskummet.
Hæld moussen i en serveringsskål eller i portionsglas.
Stil desserten koldt mindst 1 time.
5. Skold og smut mandlerne.
Snit dem på langs og rist dem lysebrune på en tør pande.
Drys dem ved servering over hindbærmoussen.
Tips: Frosne bær
skal optøs og behøver kun tilsætning af sukker, hvis de er frosset ned uden.
Andre bær som fx jordbær, brombær eller blåbær kan
tilberedes på samme måde.
Se flere
opskrifter med Hindbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------