En
lækker dessert for blåbærelskere. Den blå-lilla sauce er smukt tilbehør til den
hvide is. Du kan også bruge jordbær eller hindbær til saucen.
Hvid chokoladeis
8
personer. Arbejdstid: 30 min. Frysetid: ca. 4 timer
#
Ingredienser til Hvid chokoladeis:
Hvid
chokoladeis:
100
g hvid chokolade
4
æggeblommer
50
g sukker
200
g cremefraiche 38%
2½
dl piskefløde
Blåbærsauce:
200
g blåbær
75
g flormelis
Pynt:
100
g blåbær
*
Sådan
laver du Hvid chokoladeis:
Knæk
chokoladen i mindre stykker, og smelt dem forsigtigt i en skål over vandbad.
Pisk
æggeblommer og sukker til en tyk hvid creme i ca. 8 min. med en håndmikser.
Pisk
cremefraiche og fløde sammen til blødt skum.
Rør
lidt flødeskum i den varme, smeltede chokolade.
Vend
derefter forsigtigt chokolade, flødeskum og æggeblomme creme sammen.
Fyld
cremen i en 1-liters brødform eller anden firkantet form, og sæt den i
fryseren.
Blend
bærrene sammen med flormelis, og lad saucen trække i 15 min. inden servering.
Skær
isen i tykke skiver, og anret dem på tallerkener eller assietter.
Sæt
en mandel kage i hvert stykke is, dryp med blåbærsauce, og pynt med friske
blåbær.
Sprøde mandelkager
15-20
stk. Arbejdstid: 50 min. Bagetid: 8-12 min pr. bageplade
#
Ingredienser til sprøde mandelkager:
75g
mandler
1
dl flormelis
75
g smør
1 spsk
hvedemel
2 spsk
fløde
*
Sådan
laver du sprøde mandelkager:
Hak
mandlerne groft.
Bland
mandler, flormelis, smør, mel og fløde i en gryde, og varm forsigtigt op, til smørret
er smeltet.
Sæt
dejen i små klatter på bageplader med bagepapir sørg for god afstand imellem dem,
da de flyder ud under bagning.
Brug
1-2 tsk dej til små kager og 1 spsk til store kager.
Bag
kagerne i 8-12 min. ved 160 °C, til de er gylden brune.
Lad
kagerne køle af på bagepapiret.
Læg
kagerne i en lufttæt beholder med bagepapir imellem lagene.
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD