Bagværk Hjemmebag Arbejdstid: 20 min. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser til Icing:
210 g sukker (2,5 dl)
3 spsk koldt vand
2 æggehvider
*
Sådan laves Icing:
1. Kom sukker og vand i en rustfri stålgryde, eller en
emaljeret, og kog det langsomt op.
Hold sukkerlagen tæt omkring kogepunktet, til den kan bestå
kugleprøven: en dråbe sukkerlage i koldt vand skal kunne formes til en kugle.
2. Tag sukkerlagen fra varmen og lad den afkøle lidt.
3. Pisk æggehviderne meget stive.
4. Hæld sukkerlagen i de stiftpiskede hvider, mens der
piskes kraftigt.
Fortsæt med at piske, til glasuren er så stiv, at den holder
formen.
5. Fordel straks glasuren over dessert eller bagværk, hjemmebag.
Tips: En forenklet udgave af icing laves ved at røre
150 g flormelis (3 dl) op med 1 æggehvide. Den får dog ikke samme glasagtige
karakter. Icing bruges til at overtrække bagværk hjemmebag med i USA og
England. Pynt fx Christmascake med denne glasur.
Sådan laves Icing:
1. Kom sukker og vand i en rustfri stålgryde og kog det
langsomt op.
Hold sukkerlagen tæt omkring kogepunktet, til den kan
bestå kugleprøven.
Kugleprøve:
2. En dråbe sukkerlage i koldt vand skal kunne formes til
en kugle.
3. Tag sukkerlagen fra varmen og lad den afkøle.
Pisk æggehviderne meget stive.
4. Hæld sukkerlagen i de stiftpiskede æggehvider, mens der
piskes kraftigt.
5. Fortsæt med at piske, til glasuren er så stiv, at den
holder formen.
6. Fordel straks glasuren over dessert eller bagværk.
Se flere
opskrifter med Icing
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------