Îles flottante er fransk og betyder 'flydende ø' og er
navnet på lækre desserter. Vælg mellem chokolade, kastanje, ingefær eller tofu
og koriander. Frækt.
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 5 min. 5 personer.
# Ingredienser
3½ dl mælk
3 æggeblommer
75 g melis
125 g mørk chokolade
4 dl piskefløde
40 g flormelis
1 spsk farvet krymmel
* Tilberedning
Varm mælken op i en kasserolle.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en stor skål.
Hæld den lune mælk i æggesnapsen, og rør godt.
Hæld blandingen i en gryde, og giv den 5 min for lav varme
under
stadig omrøring, indtil cremen hænger ved bagsiden af en
ske.
Tag gryden fra varmen, tilsæt mørk chokolade, og rør,
indtil cremen er jævn og chokoladen helt opløst.
Pisk fløden, tilsæt flormelis lidt ad gangen under fortsat
piskning.
Fordel chokoladecremen i portionsglas eller -skåle.
Læg "øer" af flødeskum på cremen. Køl af.
Drys med farvet krymmel lige før servering.
Chokoladeflødeskum
Smelt 100 g mørkchokolade med 6 dl varm mælk. Køl af.
Tilsæt 3 dl piskefløde pisket med 25 g melis. Køl af.
Kastanjedessert
Bland 225 g kastanjemos, 2 æg og 200 g smeltet chokolade
med 1½ dl mælk og 1 dl piskefløde.
Bages portionsvis i vandbad 45 min ved 200 °C. Køl af.
Île flottante med ingefær
Rør 100 g smeltet, varm chokolade med 2 æggeblommer,
lidt revet ingefær, 1 dl sødet flødeskum og 2 stiftpiskede
hvider.
Fordel knuste makroner over. Køl af.
Île flottante med tofu og koriander
Bland 200 g tofu, 100 g smeltet chokolade, 1 tsk stødt
koriander,
2 dl mandelmælk og 1 g agar-agar.
Bring til kogepunktet. Køl af.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Creme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------