Her får du opskriften på den skønneste trifli med whiskyens
bedste råvarer: en cremet trifli med kaffe, whisky, ladyfingers og flødeskum.
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid: 20 min. Kogetid:
ca. 5 min. Trækketid: mindst 1 time.
# Ingredienser Irsk whisky-trifli:
Whiskycreme:
2 dl
sødmælk
2 æg
1 spsk
majsstivelse
40
g sukker
½ dl irsk whisky (fx Tullamore Dew)
½
dl piskefløde
Trifli:
8
italienske ladyfingers (der også anvendes til tiramisu eller 1 lagkagebund)
4 espresso
eller 2 dl stærk sort kaffe
4 tsk
farin
Topping:
1½
dl piskefløde
*
Sådan laver du Irsk whisky-trifli:
Pisk
mælk sammen med æg, majsstivelse og sukker i en gryde.
Bring
det i kog under piskning, og pisk konstant i 3-4 min.
Afkøl
cremen, og pisk den igennem med whisky og evt. fløde til passende blød
konsistens.
Knæk
ladyfingers i halve, og sæt dem i kanten af 4 portionsglas.
Rør
espresso med farin, til den er opløst.
Hæld
kaffen i glassene, og lad kagerne opsuge kaffen.
Fordel
whiskycremen i portionsglassene.
Lad
dem trække i ca. 1 time i køleskab.
Pynt
med flødeskum.
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD