Dessert. Arbejdstid: 30 min. Afkøling: mindst 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kaffefromage:
2 dl stærk kaffe (¾ dl kaffebønner til 2½ dl vand)
5 blade husblas
3 æg
85 g sukker (1 dl)
1 tsk kakaopulver
2 dl piskefløde
*
Sådan laves Kaffefromage:
1. Bryg kaffen, bønnerne opsuger lidt vand, så mængden her
giver ca 2 dl.
2. Læg husblasen i blød i koldt vand i 5-8 min.
3. Tryk husblasen fri for væde og smelt den direkte i den
varme kaffe.
Rør i kaffen, så husblasen opløses helt.
4. Del æggene og pisk blommerne hvide med sukkeret.
Pisk kakaopulveret i æggemassen.
5. Tilsæt den afsvalede kaffe i en tynd stråle, mens der
røres godt.
6. Stil massen i køleskabet 15-20 min., til den begynder at
stivne i kanten.
Vend forsigtigt rundt i den.
7. Pisk fløden og æggehviderne stive hver for sig.
Gem lidt flødeskum til pynt.
Vend forsigtigt først de stiftpiskede hvider, så
flødeskummet, i æggemassen.
8. Hæld fromagen i en skål eller i portionsglas og stil den
koldt, til den er helt stiv, mindst 1½ time.
Pynt før servering med flødeskum.
Tips: Fromagen kan tilsættes 50 g hakkede valnødder
og/eller 1-2 spsk cognac.
Den kan også pyntes med reven mørk chokolade eller med
chokoladespåner eller -stænger og hakkede nødder efter smag.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kaffe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------