Dessert. Arbejdstid: 20 min. Afkøling, kaffe: 30 min. Frysning: 3-4 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kaffeis:
Kaffe:
4 dl vand
40 g malet kaffe
Endvidere:
1 spsk kakaopulver
3 spsk flormelis
2½ dl fløde
Pynt:
1 dl piskefløde
50 g ren, mørk chokolade
(Is)form: ¾ l
*
Sådan laves Kaffeis
1. Lav kaffen på sædvanlig vis, eller kog kaffe og vand op,
lad kaffen stå og trække tildækket 10 min., hæld den gennem et filter og lad
den blive helt kold.
2. Bland kakaopulver og flormelis.
Bland fløde og kaffe og rør det sammen med kakao og
flormelis.
Det skal være helt opløst.
3. Kom blandingen i formen og sæt den i fryseren.
Rør i isen et par gange den første time, så den ikke fryser
flaget.
4. Tag isen ud af fryseren, 5-8 min. før den skal serveres.
Pisk fløden stiv.
Fordel isen i kolde portionsglas og pynt med flødeskum og
høvlet chokolade.
Tips: Isen kan fryses i portionsforme, så kan
frysetiden nedsættes med ca 1/3.
Blondekager smager godt til denne is, der også kan
pyntes med ristede mandelflager, hakket valnød og/eller chokolademokkabønner.
Holdbarhed i fryser: 3-4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kaffe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------