"Salzburger
Nockerl" er en sød specialitet fra Salzburg-området - er altid
frisklavet og serveres varmt med flormelis, nogle gange med en hindbærsauce.
Som enhver soufflé kræver forberedelsen lidt øvelse. Se billede af original Salzburger Nockerl nedenfor.
Arbejdstid:
15 min. Bagetid: 30-40 min 4 personer
#
Ingredienser til Lun soufflé-kage:
½
stang vanilje
50
g blødt smør
50
g sukker
4 æg
25
g hvedemel
1
dl mælk
2-3
spsk smør (til formen)
Pynt:
flormelis
*
Sådan
laver du Lun souffle-kage:
Skrab
kornene ud af vaniljestangen og pisk dem sammen med smør og sukker til en
luftig creme.
Del
æggene i blommer og hvider.
Pisk
æggeblommerne i smørcremen en ad gangen.
Sigt
melet i dejen og rør mælken i.
Pisk
æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Hæld
dejen i et smurt ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 225 °C.
Bag
i ca. 35 min., til overfladen er gylden, og desserten er gennembagt.
Drys
med sigtet flormelis og server straks.
Salzburger Nockerl, som den serveres i restaurant
"Goldener Hirsch" i Salzburg
'Salzburger Nockerl' er en traditionel sød dessert
specialitet i Salzburg, lavet symbolsk som formen af byens tre lokale bjerge.
Den søde kage laves af æggeblomme, mel, sukker og vanilje,
blandet i en tynd dej. Derefter piskes ægget, indtil det er stift og foldes
omhyggeligt ind i dejen. Derefter dannes "bjerge" og bages på lav
varme i en ovn.
Kilde: Hjemmets bedste MAD