Snack Dessert. Arbejdstid: 30 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Ostebeignet
60 g smør
1 knsp salt
1 tsk rosenpaprika
60 g hvedemel (1 dl)
2 æg
60 g friskreven parmesan
Fritering: ½ l fritureolie
*
Sådan laves Ostebeignet
1. Kom smør, 1 dl vand og salt i en gryde.
Giv det et opkog og rør, til smørret er smeltet.
2. Tilsæt paprika og rør melet i.
Kog opbagningen godt igennem under piskning.
3. Tag gryden fra varmen og lad opbagningen afkøle lidt.
4. Rør æggene i et ad gangen, og bland til sidst den revne
ost i.
Fritering:
5. Varm fritureolien til 180 °C i en tykbundet gryde.
Når en franskbrødsterning på 1 cm bliver gylden på et minut,
har fritureolien den rette temperatur.
6. Form ostemassen til boller med en dessertske.
Kom dem i den varme friture og kog dem nogle stykker ad
gangen, til de er lysebrune og kommer op til overfladen.
7. Tag bollerne op med en hulske og lad dem dryppe af på
fedtsugende papir.
Server dem rygende varme.
Tips: Server ostebeignet efter hovedretten, fx med
radiser og blegselleri til.
Eller server dem som snacks.
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------