Dessert Arbejdstid: 15 min. Skal trække: ca 2 timer. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Skovjordbær i rosévin
400-500 g skovjordbær
4-5 dl rosévin
1-2 spsk sukker
saft af ½ citron
*
Sådan laves Skovjordbær i rosévin
1. Skyl jordbærrene koldt og befri dem for haser. Bedst i en
sigte.
Fjernes haserne, før bærrene skylles, bliver bærrene hurtigt
vandede.
2. Hæld vinen i en skål, der kan serveres fra, og smag den til
med sukker og citronsaft.
Sukkermængden afhænger af vinens sødme.
3. Vend jordbærrene i og lad dem trække svalt, men ikke for koldt,
et par timer.
Vend forsigtigt af og til.
4. Server jordbærrene i vinen, enten i skålen eller i portionsglas
med isterninger.
Tips: Skovjordbær kan af og til købes.
Det er et stort arbejde at plukke de små bær selv, men har man
adgang til det, er det umagen værd.
Desserten kan laves med almindelige jordbær.
Vælg faste, fuldmodne og skær dem i kvarte eller skær dem i ikke
for tynde skiver, før de vendes i den tilsmagte vin.
Se de bedste opskrifter med skovjordbær
Skovjordbær - se også Jordbær.
Se de bedste opskrifter med Jordbær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------