Bagværk Hjemmebag Dessert. Arbejdstid: 30 min. Hævetid i alt: 30 min. Bagetid: 3 min. pr. vaffel. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer. Antal: 10 stk.
# Ingredienser
til Vafler med gær
10 g gær
½ dl vand
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
2 dl mælk eller fløde
3 æg
1 spsk sukker
1 knsp salt
30 g smør
2 spsk cognac
lidt smør til bagning
Tilbehør: flormelis og syltetøj
Vaffeljern med teflon
*
Sådan laves Vafler med gær
1. Lun vandet let (35 °C) og opløs gæren heri.
Rør ca 1 dl af melet i og stil blandingen til hævning
tildækket på et lunt sted i ca 15 min.
2. Bland resten af melet i en skål med sukker og salt.
Rør fløden eller mælken i, tilsæt de let sammenpiskede æg og
evt. cognac.
Smelt smørret, lad det svale lidt, og rør dejen godt sammen
med smørret.
3. Kom gærblandingen i dejen og rør den glat og ensartet.
Lad dejen hæve yderligere 15 min, lunt og tildækket.
4. Varm vaffeljernet godt igennem.
Pensl bagefladerne med smør.
Kom ca ½ dl dej i vaffeljernet, vip det, så dejen fordeles,
og luk jernet.
Bag vaflerne 1-2 min. på hver side, til de er lysebrune og
sprøde.
5. Server gerne vaflerne direkte fra vaffeljernet, og server
flormelis og syltetøj til.
Tips: Vaflerne kan holdes varme, adskilte, i en lun
ovn med åben ovndør.
Vaflerne kan også serveres med Creme
Chantilly.
Vaffeljern uden teflon skal pensles med smør mellem hver
bagning.
Se alle de bedste opskrifter med Vafler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------