Yoghurtis med varm chokoladesauce - en god og elsket dessert. En perfekt afslutning efter en stor middag. Kan virkelig anbefales
• Kefir er en slags yoghurt, som er meget god for helbredet
og har et meget højt indhold af kalcium.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 1 time og 30 min. 4 portioner.
# Ingredienser:
1 dl hvedemel
3 dl kefir eller yoghurt
1 dl sukker
1 nip salt
reven skal af ½ appelsin
2 spsk friskpresset appelsinsaft
1 dl piskefløde
1 spsk vaniljesukker
SAUCE:
200 g mørk blokchokolade
2 dl letmælk
1 tsk kakao
1 tsk Nescafé
PYNT:
mandelflager
* Tilberedning:
1. Bland kefir og mel godt sammen i en gryde.
Rør sukker, salt, appelsinskal og appelsinsaft i.
Sæt gryden ved jævn varme og kog under
omrøring til blandingen er jævn.
2. Hæld blandingen i en skål og lad det køle af.
Pisk fløden sammen med vaniljesukker og
vend det i kefirblandingen.
Stil i fryseren 1½ time, og rør så den halvfrosne
masse igennem, så den bliver smidig.
Frys den færdig.
3. Bræk chokoladen i tern og læg dem i en gryde.
Bland mælk, kakao og pulverkaffe og hæld det
over chokoladen.
Varm det hele op ved jævn varme under omrøring,
til al chokolade er smeltet.
4. Anret isen i portionsglas og hæld den varme
chokoladesauce over eller server den til.
Pynt med mandelflager.
Yoghurtis med chokoladesauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 546 = kJ 2393
Kulhydrat 70 g Protein 8 g Fedt 26 g (43%) Fibre 1 g
Tips:
Melet skal røres ud i kefir, til klumperne er borte.
Det er lettere at passere kefir og mel gennem en si.
Server isen i appelsinskaller. Halver en appelsin og tag
frugtkødet ud. Skær et zig-zag-mønster i skallen og
pynt med appelsinbåde.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.