Chili con carne er en klassiker på aftensmads-menuen. Her er
en opskrift på chili con carne, som både er sund, lækker og nem at bikse sammen
Arbejdstid: 40 min. Koge/stegetid: 1 time.
Fryseegnet. 1 person
#
Ingredienser til Chili con carne:
85
g skært oksekød
50
g hakket løg
1
fed hvidløg
1
lille rød chili
10
g olie til stegning
200
g hakkede, flåede tomater (dåse)
30
g tomatkoncentrat
110
g kidneybønner (dåse)
1
tsk paprika
1
tsk kakaopulver (usødet)
salt
og peber
25
g yoghurt (drænet)
½
avocado (i skiver)
25
g rødløg (i tynde ringe)
frisk
koriander
*
Sådan
laver du Chili con carne:
Skær
oksekødet i små tern og hak løg, hvidløg og chili.
Svits
kødet i fedtstoffet.
Tilsæt
løg, hvidløg og chili og steg det i et par minutter.
Tilsæt
tomater, tomatkoncentrat og bønner.
Rør
godt rundt i gryden, læg låg på og lad retten simre i en times tid.
Tilsæt
lidt vand, hvis det føles for tørt. Smag til med paprika, kakao, salt og peber.
Anret
chili con carnen i en skål.
Server
den med yoghurt, avocado og rødløg ovenpå og pynt med koriander.
Tips:
Avocadoen kan moses med yoghurten og blandes med finthakket rødløg, så er det
guacamole.
Kalorier
| | 561
Kcal |
Protein
| 36
g | (25
%) |
Kulhydrat
| 43
g | (35
%) |
Fedt
| 25
g | (40
%) |
Kostfibre
| 13
g | |
Slanketip:
Tøm
dine køkkenskabe og skuffer for kiks, kager, slik og chips. Saml det hele i en
beholder og sæt den langt væk fjern den helst helt fra køkkenet. Hvis du senere
finder den frem, ved du med dig selv, at du har truffet en bevidst beslutning
om at spise noget usundt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD