Bøf af oksefilet eller tyndsteg med løg kaldes 'engelsk
bøf'. I denne opskrift får du tips til stege de perfekte bløde løg. Se hvordan
du gør her
Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 30 min. Ikke Fryse-egnet. 1 person
# Ingredienser til Engelsk bøf med bløde løg og
grønsagsbearnaise:
170
g engelsk bøf
salt
og peber
1
tsk plantemargarine (til stegning)
100
g løg
lidt
salt
Grønsagsbearnaise:
50
g løg eller porrer
50
g gulerødder
50
g knoldselleri
2
dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk pulver)
15
g mayonnaise
1
spsk bearnaiseessens
1
tsk estragon (frisk eller tørret)
salt
og peber
dampede
grønsager
*
Sådan
laver du :
Skær
grønsagerne til grønsagsbearnaisen i små tern og kog dem i bouillon i ca. 15
min., til de er helt møre.
Hæld
grønsagerne sammen med kogevæden i en blender og blend med mayonnaise,
bearnaiseessens og estragon.
Smag
til med salt og peber.
Krydr
bøffen med salt og peber.
Krydr
bøffen med salt og peber og steg den på en varm pande i fedtstoffet i ca. 3
min. på hver side alt efter hvor gennemstegt, den ønskes.
Tag
bøffen af panden og læg alufolie over, så den holdes varm.
Snit
løgene fint og kom dem på panden i det fedtstof, der er tilbage fra stegning af
bøffen.
Kom
lidt salt på og steg ved middelvarme, til de er bløde og let brunede.
Kom
de bløde løg over bøffen og server den med grønsagsbearnaisen og dampede
grønsager.
Kalorier | | 420
kcal |
Protein
| 409
| (38
%) |
Kulhydrat
| 109
| (11
%) |
Fedt
| 249
| (51
%) |
Kostfibre
| 49
| |
Kilde: Hjemmets bedste MAD