Spinat, fetaost og oliven forvandler denne italienske klassiker til en græsk favorit. Oregano og mynte giver ekstra kolorit på
smagen.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
250 g hakket oksekød
9 lasagneplader
2 spsk olie
300 g frossen, hakket spinat
1 løg
salt og peber
250 g ricottaost
J? dl smuldret fetaost
10 sorte oliven i skiver
3 spsk hakket, frisk mynte
1 dåse (400 g) passerede tomater
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør et ovnfast fad med 1 spsk olie og stil til side.
Optø spinaten og lad den dryppe af.
Pil løget og hak det fint.
Kog lasagnepladerne efter pakkens anvisninger.
2. Opvarm 1 spsk olie på en pande.
Tilsæt kød og løg og brun i 5 min. under omrøring.
Smag til med salt og peber.
Hæld blandingen ud på et stykke køkkenrulle.
3. Bland spinat, ricottaost, fetaost, oliven og
2 spsk mynte, i en skål.
Hæld 1 dl passerede tomater i bunden af det smurte fad.
Drys med salt og peber.
Læg 3 lasagneplader på.
4. Bred et tyndt lag spinatblanding over pladerne.
Læg et lag kød ovenpå spinatblandingen og
top med ½z dl passerede tomater.
Salt og peber.
Lav flere lag, til alt er brugt.
5. Dæk med folie og tilbered i ovnen ca. 30 min.
Drys resten af mynten over og server.
Græsk lasagne:
Pr. portion: Energi: Kcal 544 = kj 2284
Kulhydrat 37 g Protein 27 g Fedt 32 g (53%) Fibre 3 g
• Denne ret indeholder gode kulhydrater.
• Anvend fetaost med lavt fedtindhold.
Tips:
Hakket lammekød er et godt alternativ til
hakket oksekød, det forstærker desuden
det græske præg.
I Grækenland bruges der ofte hakket lam.
I dag findes der forkogte lasagneplader.
Når du bruger dem, forkorter du tilberedningstiden.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.