Oksekødet, der skal bruges
til bøf tatar skal være mørt og velhængt og uden sener og hinder.
Helt korrekt skal kødet
skrabes på langs af fibrene, men det kan også hakkes gennem kødmaskinen. Almindeligvis
hakkes kødet, da det er hurtigere end at skrabe kødet.
Se Bøf Tatar med variationer:
Stor bøf tatar
Krydrede bøf tatar på salat
Ostegratineret bøf tatar
Stor bøf tatar
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
400-500 g skrabet eller
hakket oksekød (filet el. inderlår)
1-2 tsk sennep
salt, peber
8 ansjosfileter
2 spsk kapers
2 spsk hakket persille
1 løg
1 peberfrugt
4 æggeblommer
* Tilberedning:
1. Bland det hakkede
eller skrabede kød med sennep, salt og friskkværnet peber
Form det til en stor
tatar. Hak den let med en kniv.
Fordel ansjosfileterne oven på i stjernemønster.
Drys kapers og hakket
persille over.
3. Garner tataren med
hakket, rå løg og peberfrugten skåret i ringe samt rå æggeblommer.
Server rugbrød eller
groft brød til.
Krydrede bøf tatar på salat
Til 4 personer Tilberedningstid:
ca. 15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
500 g hakket el. skrabet
oksekød (filet el. inderlår)
1 løg
1 syltet agurk
2 spsk kapers
1 tsk worcestershiresauce
6-8 oliven
¼-½ tsk cayennepeber
salt, peber
2 æggeblommer
salatblade
2 hårdkogte æg
persille
* Tilberedning:
1. Pil og hak løget.
Hak agurk og oliven.
Bland det hakkede kød
med løg, agurk, kapers, worcestershire sauce,
oliven, cayennepeber,
salt, friskkværnet peber og æggeblommerne.
2. Anret tataren portionsvis.
Fordel skyllede salatblade
i portionsglas eller på 4 tallerkener og fordel tataren oven på.
Garner evt. med æggeskiver
og persille.
Giv rugbrød eller groft
brød til.
Ostegratineret bøf tatar
Til 4 personer. Tilberedningstid:
15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
400 g hakket oksekød
(filet el. inderlår)
3-4 ansjosfileter
2 spsk smør
½ tsk paprika
4 skiver form franskbrød
1 løg
2 tsk grønne, umodne
peberkorn (madagascarpeber) el. kapers
1 spsk vodka el. snaps
salt, peber
4 æggeblommer
1 dl reven ost fx Danbo
* Tilberedning:
1. Hak ansjosfileterne
fint og bland dem med smør og paprika.
Smør brødet med ansjossmørret.
2. Bland kødet med finthakket
løg, peber eller kapers, vodka eller snaps, salt og peber.
Fordel kødet på 4 brød,
slå æggeblommerne ud og drys med reven ost.
Se også Den klassiske bøf tatar
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.