Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
4 personer
# Ingredienser
til Højrebskoteletter, vinhandlerens:
4 oksehøjrebskoteletter med ben (à ca 300 g)
1 spsk olie
50 g smør
salt og peber
Rødvinssauce:
30 g smør
4 skalotteløg
3,5 dl rødvin
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 dl (okse)bouillon
Persillesmør:
30 g smør
lidt citronsaft
2 spsk finthakket persille
1 tsk hvedemel
*
Sådan laves Højrebskoteletter, vinhandlerens:
Rødvinssauce:
1. Pil og hak skalotteløgene.
Smelt smørret i en gryde og svits de hakkede skalotteløg
klare heri.
Tilsæt rødvin, laurbærblad og timiankvist og lad det koge
ind til det halve.
Tilsæt bouillonen, bring saucen i kog og hæld den gennem en
sigte op i en skål.
Stil den til side.
Persillesmør:
2. Rør smørret sammen med citronsaft, persille og mel.
Stil også smørblandingen til side.
3. Skær nogle snit i fedtkanten af højrebskoteletterne, så
danner de ikke skål.
Brun smør og olie på panden, krydr kødet let med peber og
steg højrebskoteletterne 4-5 min. på hver side, afhængig af tykkelse og af,
hvor rødt man ønsker kødet.
4. Tag højrebskoteletterne af panden og læg dem på et varmt,
halvdybt fad.
Drys behersket med salt.
Dæk dem let til og lad dem stå og trække nogle min.
5. Hæld den indkogte sauce på panden og bring den i kog.
Tag panden fra varmen og pisk persillesmørret i lidt ad
gangen.
Hæld saucen ved koteletterne eller server den straks til.
Tips: Pynt eventuelt med brøndkarse og server
kartofler til, fx Pommes frites, Annakartofler eller Hasselback-kartofler.
Fine ærter, haricots verts eller Bønnesalat, grøn, varm og
glaserede løg passer også til.
Se
flere opskrifter med Højreb
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------