Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid i alt: ca 1 time. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kalvefrikandeau:
750 g kalveinderlår (helt stykke)
75 g fersk eller letrøget spæk
15 g smør
3 dl (lys) bouillon eller vand
salt og peber
Jævning:
1½ spsk hvedemel eller 1 spsk maizenamel
evt. 1 dl fløde
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Kalvefrikandeau:
1. Puds kødet pænt.
Skær spækket i tynde skiver, hvis ikke slagteren har gjort
det.
Omvind kødet med dem og hold dem på plads med ufarvet
bomuldsgarn.
2. Varm smørret i en tykbundet gryde.
Krydr kødet med salt og peber og brun det på alle sider i
smørret.
3. Tilsæt halvdelen af bouillonen (vandet), lad gryden komme
i kog, dæmp varmen, læg låg på og lad kødet mørne for svag varme i 20 min.
Vend det og lad det mørne yderligere ca 15 min.
Tag gryden fra varmen og lad kødet trække 10-15 min. i
stegeskyen.
Et stegetermometer sat i midt i kødstykkets tykkeste del
skal vise 68 °C, hvis kødet ønskes rosa, og 75 °C, hvis det ønskes gennemstegt.
4. Tag kødet op, fjern bomuldsgarnet og spækket.
Læg kødet på et varmt fad og dæk det til, så det holder sig
varmt, mens saucen laves.
5. Hæld resten af bouillonen (vandet) i gryden og lad det
koge igennem.
Rør melet glat med lidt koldt vand og rør det i gryden.
Lad saucen koge et par min., kom evt. fløde i og smag til
med salt og peber.
6. Skær kødet i temmelig tynde skiver og anret dem på et
varmt fad.
Fordel lidt af saucen over og server resten til.
Hertil serveres smørbrunede kartofler eller kartoffelmos.
Tips: Kartoffelmos er klassisk tilbehør, men hvide
kartofler smager lige så godt her.
Endvidere fx Agurkesalat, gammeldags, Grønærter,
franske eller Champignonsalat.
Frikandeau kan også serveres kold.
Si skyen og skum den for fedt.
Hæld den over de taglagte kødskiver og stil den koldt, til
skyen er stivnet, 3-4 timer.
Fadet må ikke være for stort, skyen skal dække kødet.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
INFO: Frikandeau, middagsret, der består af kalvekød, fx
inderlår eller kalveklump, der er ombundet med tynde skiver af spæk, før det
steges. Retten kan enten tilberedes som helstegt frikandeau eller skæres i
skiver før stegning.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------