Logo

Kalvefrikassé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvefrikassé 

 

Søndagsmiddagen er en dejlig lys gryderet, som kan tilberedes med lammekød, svinekød, kylling eller kalv. Vi har valgt at bruge kalvebov.

Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca. 1 time Fryse-egnet. 4-6 personer

 

# Ingredienser til Kalvefrikassé:

1 kg kalvebov (terninger)

1 liter bouillon (eller vand og 1 tsk salt)

250 g blandede suppeurter (fx løg og selleri)

2 laurbærblade

50 g smør

1 dl hvedemel

6-8 tynde porrer (skiver)

500 g gulerødder (små stykker)

250 g fine grønne ærter

Tilbehør: kogte pillekartofler bredbladet persille (hakket)


* Sådan laver du Kalvefrikassé:

Læg kødet i en gryde med bouillon eller vand og giv det et opkog.

Fjern skum og tilsæt (salt), suppeurter og laurbærblade.

Lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1 time, til det er mørt.

Si suppeurterne fra og lav nu saucen af kogelagen:

Smelt smørret i en gryde og rør melet i, til det er opsuget.

Tilsæt gradvist kogelagen fra kødet, mens der piskes, og lad saucen småkoge i 5-10 min.

Smag til med salt og peber.

 

Læg kødet i saucen og tilsæt gulerødder og porrer.

Kog retten igennem ca. 5 min.

Tilsæt ærterne og varm igennem 2 min.

Smag til og server med kogte kartofler og hakket persille.

 

TIPS: Du kan evt runde saucen af med 1 dl fløde. Prøv også at smage til med lidt dijonsennep og estragon.

 

Her finder du flere opskrifter på dejlig frikassé. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.   

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 9.902 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her