Søndagsmiddagen
er en dejlig lys gryderet, som kan tilberedes med lammekød, svinekød, kylling
eller kalv. Vi har valgt at bruge kalvebov.
Arbejdstid:
45 min. Kogetid: ca. 1 time Fryse-egnet. 4-6 personer
#
Ingredienser til Kalvefrikassé:
1
kg kalvebov (terninger)
1
liter bouillon (eller vand og 1 tsk salt)
250
g blandede suppeurter (fx løg og selleri)
2
laurbærblade
50
g smør
1
dl hvedemel
6-8
tynde porrer (skiver)
500
g gulerødder (små stykker)
250
g fine grønne ærter
Tilbehør:
kogte pillekartofler bredbladet persille (hakket)
* Sådan
laver du Kalvefrikassé:
Læg
kødet i en gryde med bouillon eller vand og giv det et opkog.
Fjern
skum og tilsæt (salt), suppeurter og laurbærblade.
Lad
kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1 time, til det er mørt.
Si
suppeurterne fra og lav nu saucen af kogelagen:
Smelt
smørret i en gryde og rør melet i, til det er opsuget.
Tilsæt
gradvist kogelagen fra kødet, mens der piskes, og lad saucen småkoge i 5-10
min.
Smag
til med salt og peber.
Læg
kødet i saucen og tilsæt gulerødder og porrer.
Kog
retten igennem ca. 5 min.
Tilsæt
ærterne og varm igennem 2 min.
Smag
til og server med kogte kartofler og hakket persille.
TIPS:
Du kan evt runde saucen af med 1 dl fløde. Prøv også at smage til med lidt dijonsennep
og estragon.
Her
finder du flere opskrifter på dejlig frikassé.
Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD