Til den ægte "Milano Kotelet" anvendes store
stykker kalvekoteletter med ben. Kødet bankes forsigtigt og bliver så stort, at
kælenavnet for retten i Milano er "elefantøre".
Her er en kotelet-opskrift fra 1800-tallet. Tilberedningstid: 30 min. Til 4 personer.
# Ingredienser
4 kalvekoteletter
med ben
1 lille kop rasp
2 æg
100 g smør
1 spsk oliven- eller
solsikkeolie
salt og friskkværnet
peber
*
Tilberedning
1. Skær fedtet fra
kødet. Bank dem let ud.
2. Slå æggene ud i
en skål og pisk dem.
Tilsæt olie og lidt
salt og peber. Pisk grundigt.
3. Hæld raspen ned i
en stor tallerken.
Væd hver kotelet i
æggeblondingen før den vendes i rasp.
Det hele gøres 2 gange.
4. Smelt smørret på
en pande og steg koteletterne 10 min på hver side.
Læg dem på
absorberende papir i et ovnfast fad og hold dem varme.
Spis salat og
kartofler til.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekotelet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.