Logo

Kalvekoteletter à la grand-mère - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvekoteletter à la grand-mère - prøv Kogebog.dk først 💘 

 
I Frankrig henviser udtrykket »à la grand-mère« til det særlige tilbehør, som serveres til disse kalvekoteletter: en kraftig sauté af glaserede løg, bacontern, champignon og små kartoffelkugler.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 1 time 15 min. Let. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
¼ dl olie
30 g smør
4 kalvekoteletter, ca. 200 g pr. stk.
250 g bacon, i små tern
300 g champignon
300 g perleløg
1 tsk sukker
800 g kartofler
½ dl hvidvin
1 dl oksefond (se opskrift)

 
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 170 °C.
1 tsk af olien opvarmes i en stor ovnfast gryde. Herefter tilsættes smørret.
Koteletterne brunes i 2-3 min. på hver side.
Tag dem op af gryden og stil dem til side.
Tilsæt baconternene og steg, til de er gyldne og sprøde.
Tag også dem op af gryden og stil dem til side.
Champignon ristes i et par min og tages ligeledes op.

 
I en lille gryde blandes nu perleløg og sukker.
Steg under stadig omrøring, til løgene er fint glaserede.
Tag dem op af gryden og stil dem til side.

 
2. Kartoflerne skrælles.
Ved hjælp af et melonjern laves der små kugler af de rå kartofler.
De små kartoffelkugler steges gyldne i resten af olien på en stor pande.
De færdige kartoffelkugler lægges til afdrypning på fedtsugende papir.

 
3. Hæld vinen ned i gryden og kog den godt igennem, til al smagen fra de øvrige ting er optaget.
Kog saucen ind til ca. det halve.
Tilsæt nu bouillonen samt 1 dl vand.
Bring det hele i kog og lad det igen koge ind til det halve.

 
4. Grønsager og kød lægges tilbage i gryden.
Vend alle ingredienser godt sammen, så de alle dækkes af væden.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Læg låg på gryden og stil den i ovnen i 30-40 min, til koteletterne er møre.
Retten serveres straks.

 
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.994 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her