Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, fars: ca 1 time Bagetid: ca 1¼ time. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Postej, fin med kylling
500 g kalvesmåkød
svinesmåkød
3 skalotteløg
1 fed hvidløg
½ dl cognac
fløde
1 tsk husblaspulver
1 tsk friske timianblade
1 tsk friske merianblade
evt. ½ tsk friskreven muskatnød
salt og peber
Endvidere: kogt eller stegt kyllingekød
Til formen:
fersk spæk i tynde skiver
2 laurbærblade
Postejform: ca
*
Sådan laves Postej, fin med kylling
1. Befri kalve- og svinesmåkødet for sener og skær det i
mindre stykker.
Pil løgene. Kør kød og løg to gange gennem kødmaskinen.
2. Pil hvidløgsfeddet, knus det og bland det i det hakkede
kød sammen med cognac, fløde og husblaspulver.
Tilsæt krydderurter, salt og peber og eventuelt også reven
muskatnød.
Lad farsen hvile køligt ca 1 time.
3. Sæt ovnen på 175 °C.
4. Dæk bund og sider i en postejform med spækskiver.
Læg halvdelen af farsen i bunden.
Skær kyllingekødet i strimler, fordel det over farsen og dæk
med resten af farsen.
Læg nogle tynde spækskiver øverst og læg laurbærbladene
ovenpå.
5. Sæt postejen i ovnen ca 1¼ time.
Stik med en stegegaffel i postejen. Kommer gaflen tør op, er
postejen færdig.
Lad den afkøle helt, før den tages ud af formen, skæres i
skiver og serveres.
Tips: Server postejen med Cornichons eller
oliven, Flûtes
eller Bondebrød
og fx Champignon
a la grecque.
Rå kyllingelever kan erstatte kyllingekødet.
Fløden kan erstattes af bouillon eller vand.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Postej
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------