Citronmelisse er en
krydderurt med en fin citrussmag, der gør at den passer til både fisk, kød,
salater og fremfor alt til pasta. Ret nemt og lækkert
Tid: ca 35 min. 3-4
pers.
# Ingredienser
280 g båndnudler
2 limefrugter
150 g friske
champignoner
100 g kogt skinke
1 løg
½ bdt. citronmelisse
1 spsk olie
1 dl hønsebouillon
(vand + terning)
1½ dl cremefraiche
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Kog pastaen efter
anvisningerne på pakken.
2. Skyl limefrugterne.
Skræl dem tyndt med en kartoffelskræller.
Skær skrællen i fine
strimler.
Pres saften ud af den ene limefrugt.
3. Skyl
champignonerne og skær dem i skiver.
Skær skinken i
strimler.
Pil og hak løget.
Skyl og hak
citronmelissen.
4. Opvarm olien på
en pande.
Svits løgene i den.
Tilsæt champignon og
skinke, steg det nogle min uden at det tager farve.
5. Tilsæt
citronmelisse, limeskal og lime saft, hønsebouillon, cremefraiche.
Krydr med salt og
peber. Giv det et opkog.
6. Server nudlerne
på varme tallerkener med den cremede sauce over. ´
Pynt med lidt
citronmelisse. Server gerne salat og brød til.
Tips: Saften af den anden limefrugt kan bruges som
basis i en dressing til salaten.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta Skinke Svampe eller
med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------