Aftensmad Hovedret Suppe. Arbejdstid: 30 minutter Iblødlægning: mindst 8 timer Kogetid: ca. 1½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Bønnesuppe med vermicelli:
200 g hvide bønner
1½ l vand eller lys bouillon
200 g kogt, røget skinke
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
200 g letsaltet kogeflæsk
150 g vermicelli (tynde spaghetti)
salt og peber
Tilbehør: friskreven parmesanost
* Tilberedning Bønnesuppe
med vermicelli:
1. Læg bønnerne i blød koldt vand, der dækker, i mindst 8
timer og gerne aftenen før.
2. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær skinken i små tern.
Bland løg, hvidløg og skinke.
3. Varm olien i en gryde og svits løgblandingen nogle
minutter, mens der vendes flittigt.
4. Kasser udblødningsvandet fra bønnerne.
Kom bønner og nyt vand / bouillon i løgblandingen og læg det
letsaltede kogeflæsk i.
Krydr med en anelse salt og peber.
Lad det koge under låg for svag varme ca. 1¼ time, til
bønnerne er møre, men ikke udkogte.
5. Tag kogeflæsket op.
Tag halvdelen af bønnerne op af gryden med en hulske og
purer dem i blender eller gennem en sigte sammen med lidt af suppen.
6. Rør de purerede bønner i suppen og tilsæt vermicelli.
Kog yderligere 3-4 minutter.
7. Skær flæsket i skiver og server det i eller til suppen.
Server reven parmesanost til.
Godt brød ledsager så at sige altid denne form for tætte
supper.
Tips: Tilsæt evt. lidt friskhakkede krydderurter lige
inden servering. Specielt sar, basilikum og persille klæ'r.
Se alle de bedste opskrifter med Bønner
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------