Bladsellerien giver
lidt kulør og smag til den lyse sauce og de milde kødboller. Retten er
et kæmpe hit Vores opskrift er nem og giver en dejlig smagfuld
ret
4 personer. Koge-/stegetid:
ca 30 min.
# Ingredienser
400 g hakket kalv og
flæsk
2 tsk salt
peber
evt. muskatnød
(stødt)
1 spsk løg (fint revet)
4 spsk hvedemel
2 æg
letsaltet vand (til
kogning)
½-1 bladselleri
lidt smør
4 spsk hvedemel
1 dl mælk (eller
fløde)
3 dl kogevand (fra bollerne)
Tilbehør: ris med persilledrys
* Tilberedning
1. Rør kødet sejt
med salt, peber og evt. muskat.
Rør løg, mel og æg i
farsen, og form den til boller.
2. Kog bollerne i
saltet vand, og hold dem varme i kogevandet.
3. Gør bladsellerien
i stand, skær i mindre stykker, og sauter den let i smør.
Drys melet over, og
rør det godt sammen, evt. med mere smør.
Tilsæt mælk, samt ca 3 dl af den væske, bollerne er kogt i.
Rør jævnligt, mens
saucen små koger i 5 min.
4. Tilsæt bollerne,
varm retten igennem og smag til med salt og peber.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.