Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 minutter Skal hvile, fars: ½ time Kogetid: 5-8 minutter. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Boller i selleri:
Kødboller:
500 g hakket kalve- og svinekød - halvt af hver
1 stort løg
60 g hvedemel (1 dl)
3 dl mælk eller bouillon eller halvt af hver
1 æg
salt og peber
1 liter letsaltet vand
1 selleri (ca. ½ kg)
persille til drys
Sauce:
40 g smør
40g hvedemel
5 dl koge vand fra bollerne
1 dl mælk eller fløde
salt og peber
* Sådan laves Boller i selleri:
Kødboller:
1. Riv løget fint.
Bland det med kødet sammen med mel, salt og peber.
2. Tilsæt æg og mælk (bouillon) lidt efter lidt og rør
farsen godt sammen.
Stil den i køleskab ½ time.
3. Bring letsaltet vand i kog i en gryde.
Form små kødboller med en dessertske.
Kog dem for svag varme i 5-8 minutter.
4. Tag bollerne op med en hulske og lad dem dryppe af.
5. Skræl sellerien og skær den i terninger på 1 cm.
Kog dem i samme vand som bollerne i 10 minutter.
6. Smelt smørret langsomt.
Rør hvedemelet i og rør, til massen er jævn.
Tilsæt kogevandet lidt efter lidt og pisk godt.
Massen skal være glat, inden der tilsættes mere væske.
Tilsæt også mælken (bouillonen).
Lad saucen koge et par minutter.
7. Smag saucen til med salt og peber.
Kom kødboller og selleri i saucen og varm dem forsigtigt
igennem.
Server straks med et drys hakket persille.
Tips: I stedet for at bage saucen op med mel kan man
koge i alt 800 g selleri og efter kogningen blende halvdelen af sellerien med 5
dl af kogevandet. Varm selleriterninger og boller i selleripureen. Vælg ikke
for store selleri - de er ofte hule, med lange løse taver indeni. Vælg en fast
knold med god vægt. Selleri mørkner hurtigt ved møde med luften. Kog den derfor
lige efter, at den er skåret ud.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Boller i selleri
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo
OÔO ooo -----------