Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 minutter. Kogetid: 1¼-1½ time. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Brunkål:
1 hvidkålshoved (ca. 1,5 kg)
1 kg letsaltet kogeflæsk
2-3 spsk sukker
50 g smør
1 tsk salt samt lidt peber
Tilbehør: groft rugbrød og sennep
* Sådan laves Brunkål:
1. Kasser de yderste grove blade af hvidkålshovedet.
Del det i kvarte, fjern stokken og snit kålen - ikke for
fint.
2. Smelt sukkeret i bunden af en tykbundet gryde.
Tilsæt smørret, i samme øjeblik sukkeret begynder at tage
farve.
Svits kålen heri, til den »skinner«.
3. Tilsæt salt, peber og 1 dl vand og læg flæsket ned i
kålen.
Der skal være kål både over og under kødet.
4. Læg låg på gryden og lad retten mørne ved svag varme i 1¼-1½
time.
5. Tag flæsket op, skær det i skiver og server det sammen
med kålen.
Server groft brød og sennep til.
Tips: I stedet for kogeflæsk kan brunkål tilberedes
med letsaltet skank, bov eller sprængt nakkekam. Slagteren har oftest sprængt
svinekød, ellers kan det bestilles.
Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder.
Se de bedste opskrifter med
Brunkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------