Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Trækketid: 1 døgn. Kogetid: 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Nakkekam, sprængt
1 kg nakkekam uden spæk
Saltlage:
groft salt (ca 2¼ dl)
50 g sukker (ca ¾ dl)
vand
Endvidere:
vand
6 peberkorn
2 laurbærblade
2 gulerødder
2 porrer
1 kvist timian
*
Sådan laves Nakkekam, sprængt
Saltlage:
1. Bring vandet i kog og op løs salt og sukker heri.
Lad lagen blive helt kold.
2. Befri kødet for overflødigt fedt og læg det i en ikke for
stor, meget ren skål.
Hæld saltlagen over og sørg for, at kødet er helt dækket,
evt. ved let pres.
Lad kødet trække et køligt sted 1 døgn.
3. Tag kødet op af lagen.
Læg det i en gryde og hæld så meget vand ved, at kødet netop
er dækket.
Kog det op, lad det koge 10 min., og smag på kogevandet.
Er der meget salt, må det delvis udskiftes til passende
smag, før urterne tilsættes og kødet koges færdigt.
4. Skræl gulerødderne.
Skyl porrerne og skær rodskiven og det yderste grønne af.
Skær grønsagerne i mindre stykker.
5. Skum suppen. Tilsæt peberkorn, laurbærblade, gulerødder,
porrer og timian.
Lad kødet koge en times tid, til det er mørt.
Lad kødet trække i suppen et kvarters tid, inden det skæres
ud.
Lad kødet svale helt i suppen, hvis det skal serveres koldt.
Tips: Spis kogte kartofler til varm nakkekam.
Hvidkål,
stuvet eller Grønsager,
smørdampede passer også fint til.
Lad smeltet eller rørt smør ledsage.
Server Grønsager,
marinerede, til kold nakkekam.
Kartofler,
bagte grønsagsfyldte, Kartoffelsalat,
kold, græsk eller Kartoffelsalat,
varm, sursød er også godt tilbehør.
Den sprængte nakkekam kan glaseres. Se Hamburgerryg, glaseret.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Nakkekam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------