Dejlig aspargespie, lavet med ostedej, friske asparges og kyllingefilet
og serveret med blandet salat.
En af mine yndlinge som skøn forret eller frokostret.
4 personer (frokostret til 6 personer)
# Ingredienser
100 g koldt smør
100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
100 g gratineringsost
½ spsk mælk
Fyld:
½ kg friske, hvide asparges (se Tips)
2 dl vand
300 g filet af kyllingebryst i 2 cm stykker
1½ tsk groft salt
3 spsk hvedemel
1 dl mælk
friskkværnet peber
Tilbehør:
500 g blandet salat
* Tilberedning
Dej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Tilsæt osten og ælt dejen let sammen med mælk.
Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Fyld: Skræl aspargesene fra hoved mod rod og
skær det nederste hårde stykke af.
Skær de skrællede asparges i ca. 2 cm lange stykker.
Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt asparges,
kyllingekød og salt.
Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 1 min.
Rør mel og halvdelen af mælken sammen i en skål.
Tilsæt resten af mælken og
kom jævningen i aspargesblandingen under omrøring.
Kog stuvningen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.
Tilsæt peber og smag til.
Hæld stuvningen i en tærteform (ca. 24 cm i diameter).
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rund plade (ca. 27
cm i diameter).
Læg dejen over fyldet som låg og tryk dejkanten godt til
formen.
Skær overskydende dej fra og anvend den som pynt på låget. (se
Tips)
Bag aspargespien midt i ovnen i ca. 1½ time ved 200 °C
Tips: I stedet for friske asparges kan man anvende
2 glas
asparges (a ca. 330 g).
Lad aspargesene dryppe af i en sigte.
Se alle de bedste opskrifter med Asparges eller Pie
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.