Forret Suppe. Arbejdstid: 40 min. Udblødning, svesker: ca 2 timer. Kogetid i alt: gåsekråser ca 3 timer, andekråser ca 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kråsesuppe
kråser fra 1 stor gås eller 2 store ænder
(hvirvelhals, vingeled, fødder, hjerte, kråse og lever)
1,5-2 l vand
salt
2 gulerødder
2 porrer
1 skive selleri (125 g)
Suppevisk: porregrønt, selleritop, persille
Endvidere:
10-12 svesker uden sten
2 store aromatiske æbler
sukker og eddike
*
Sådan laves Kråsesuppe
1. Læg sveskerne i blød i lunkent vand ca 2 timer.
Store, bløde californiske uden sten kan bruges direkte.
2. Gør kråserne i stand.
Befri halsen for skind, luft- og spiserør.
Hug den i 3-4 stykker med en tung, skarp kniv.
Befri hjerter for årestammer m.m. og skyl dem for blod.
Befri også leverne for årestammer m.m., men skyl dem ikke.
Giv kråsen et snit på den flade, blanke side og kræng
inderhuden med indhold fri.
Kasser det.
Hug kløerne af fødderne, kog dem 5 min. i vand, og flå den
yderste hud af.
Nu er de lyse og fine og giver fin smag og konsistens til
suppen.
3. Tag leverne fra og læg de resterende kråser i en stor
gryde.
Hæld vandet ved og bring det i kog.
4. Skum omhyggeligt, tilsæt salt og læg suppevisken i
gryden.
Lad suppen koge ved svag varme under låg.
5. Gør imens grønsagerne i stand.
Skær gulerødderne i skiver, porrerne i ringe og sellerien i
terninger.
6. Tag kødet op, når det er helt mørt.
Det varer ca 1½ time for ande- og 2-3 timer for gåsekråser.
Skær og pil kødet fra benene og læg det i et varmt fad.
Dæk det til, så det holder sig varmt.
7. Si suppen og hæld den tilbage i gryden.
Kom de delte grønsager i.
Lad dem koge under låg ved svag varme i 20 min.
Læg leverne i.
8. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i både.
Hæld vandet af de udblødte svesker og kom svesker og
æblebåde i suppen.
Lad den koge yderligere 5 min.
9. Skær kråsekødet i mindre stykker.
Kom det i suppen og varm den igennem.
Smag til med sukker og eddike, smagen skal være afbalanceret
og let sursød.
Spis Bondebrød
til.
Tips: Suppen kan jævnes med en smørbolle af 2 spsk
smør og 3 spsk hvedemel.
Gnid det sammen og pisk det i den kogende suppe, der
herefter skal koge et par min.
I gamle dage brugte man også hovedet af fjerkræet til
kråsesuppe, og det kan man naturligvis stadig, hvis man har adgang til frisk
fjerkræ. Hovedet skoldes, plukkes og skrabes. Halvdelen af næbbet hugges af, så
kun den øverste, bruskagtige del er tilbage. Flæk hovedet, rens og børst det
godt under koldt vand, og fjern øjnene. Nu er det klar til brug.
Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kråser
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------