I denne spændende opskrift anvendes cashewnødder, men man
kan også anvende jordnødder, valnødder eller mandler.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 5 min.
# Ingredienser
250-300 g kyllingekød uden skind og ben
½ tsk salt
½ æggehvide
1 tsk jævning (1 del Maizena og 1½ del vand/sherry)
1 mellemstor, grøn peberfrugt, udkernet
4 spsk vegetabilsk olie
1 forårsløg, i korte stykker
nogle skiver frisk ingefær
4-5 små, tørrede røde chilier, udblødte, udkernede og
strimlede
2 spsk gul bønnesauce
1 tsk risvin eller tør sherry
125 g ristede cashewnødder.
nogle stænk sesamolie
kogte ris, tilbehør
* Tilberedning
1. Skær kyllingekødet i så små tern som sukkerknalder.
Læg det i en lille skål og rør det sammen med 1 knsp salt,
æggehvide og jævning i denne rækkefølge.
2. Skær peberfrugten i tern eller trekanter af samme
størrelse som kyllingekødet.
3. Varm olien i en wok, tilsæt kød og lynsteg i 1 minut.
Tag det op med hulske og hold det varmt.
4. Tilsæt forårsløg, ingefær, chilier og peberfrugt.
Lynsteg 1 minut, tilsæt kyllingekød, bønnesauce og vin.
Rør det godt sammen og lynsteg endnu 1 minut.
Til sidst røres nødder og sesamolie i. Serveres varm med
kogt ris.
Næringsindhold:
Kalorier 294. Sukker 3 g. Proteiner 21 g. Fedt 18 g.
Kulhydrater 10 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
VARIANT
Alle nødder kan anvendes i stedet for cashewnødder. Det vigtigste
er nøddernes knasende konsistens, som er et meget karakteristisk træk i Sichuan-køkkenet.
INFO: Kung Pao-kylling, også Gong Bao eller Kung Po, er en
krydret, stegt kinesisk ret lavet med terninger af kylling, jordnødder,
grønsager og chilipeber. Den klassiske ret i Sichuan-køkkenet stammer fra
Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina og indeholder Sichuan-peberkorn.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.