Harepostej smager
godt både kold og varm. Postejer og pateer er for så vidt en og samme ting: en
ret af hakket kød eller fisk eller grønsager, der er bagt i en form. Nogle er
helt omgivet af dej, andre har kun et dejlåg, atter andre har slet ingenting,
som fx vores hjemlige leverpostej.
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: 2 timer. Marineringstid: ½-1 døgn
# Ingredienser
1 lille hare på ca 1½
kg
Marinade:
1½ dl tør madeira
eller portvin
6 knuste enebær
et par timianstilke
Fars:
150 g hakket
kalvekød
150 g hakket svinekød
75 g kogt skinke i tern
100 g kogt letsaltet tunge
1 dl fløde
1 dl madeira
2 spsk hvedemel
2 æg
12-15 grønne oliven
med fyld
salt og peber
1 tsk merian
Til formen:
150 g bacon i tynde
skiver
2 laurbærblade
1 kvist timian
* Tilberedning
1. Skær rygfileter
og mørbraden fra haren og skær kødet i smalle strimler eller tern.
Læg dem i en skål og
hæld den blandede marinade over.
Lad stykkerne trække
heri 112-1 døgn.
2. Skær resten af
kødet fra haren og hak det gennem kødmaskinen.
Bland det med hakket kalve- og svinekød.
Vend
skinketerningerne i sammen med tunge, der er skåret i mindre stykker.
3. Rør fløden i
farsen sammen med madeira og tilsæt den siede marinade.
Rør mel og æg i
farsen.
4. Bland det marinerede kød i sammen med grønne oliven, som evt. deles en gang.
Krydr farsen med salt
og peber og merian.
5. Beklæd en
postejform med baconskiverne.
Kom farsen i og fold
baconet ind over.
Læg laurbærblade og
timianstilke øverst.
6. Sæt formen i
ovnen i vandbad og bag postejen ved 175 °C i 1½ time.
Server postejen lun
eller kold sammen med små syltede agurker (cornichons).
Server flûte til.
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info