Denne fortræffelige
opskrift på hjortesteg er en madoplevelse fra en jagtmiddag i Tyskland. Her
er en virkelig lækker ret med vildt, det er altid godt!
Tid: 1 time og 20
min, heraf 1 times efterstegning. Retten er fryseegnet. Holdbar 5 mdr. 4-6
pers.
# Ingredienser
1½ kg hjortesteg
uden ben
2 spsk olie
1 tsk salt
¼ tsk peber
3 dl hvidvin
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
3-4 stilke
bladselleri
10 cherrytomater
SVAMPEFYLD:
200 g shitake eller
østershatte
1 lille løg
1 spsk olie
¼ tsk salt
1 tsk basilikum
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
fyldet. Rens svampene og hak dem groft.
Pil løget og hak det
fint.
2. Opvarm olien og
steg svampe og løg.
Tilsæt salt og
basilikum. Lad det køle af.
3. Stik med en spids
kniv et hul ind i stegen og kom svampefyldet i.
Bind stegen sammen
med bomuldssnor.
4. Opvarm olien i en
stegegryde.
Brun stegen godt på
alle sider. Drys med salt og peber.
Tilsæt hvidvinen og lad det hele efterstege 1 time.
5. Udkern
peberfrugterne og skær dem i grove tern.
Skær bladsellerien i
skiver.
6. Når der mangler
20 min af stegetiden lægges peberfrugt, selleri og tomater i gryden.
7. Tag den færdige
steg op. Lad den hvile 10 min.
Skær den i ensartede
skiver.
8. Server
hjortestegen med grønsagssaucen samt pasta og en salat.
Tips: Når der er skovsvampe, fx Karl Johan eller
kantareller, passer disse også fint som fyld i stegen.
Se alle de bedste opskrifter med Vildtkød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------