Hvide fisk, som søtunge eller rødspætte, er ideelle til
denne lækre ret.
4 portioner. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 4 timer.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
3-4 små, kinesiske tørrede svampe
300-350 g fiskefileter
1 tsk salt
½ æggehvide, let pisket
1 tsk jævning (⅓ Maizena og ⅔
vand/sherry)
6 dl vegetabilsk olie
1 tsk finthakket, frisk ingefær
2 forårsløg, finthakkede
1 fed hvidløg, fint hakket
½ lille, grøn peberfrugt, udkernet, skåret i små tern
½ lille gulerod, i tynde skiver
60 g bambusskud fra dåse, skyllede, afdryppede, skåret i
skiver
½ tsk sukker
1 spsk lys sojasauce
1 tsk risvin eller tør sherry
1 spsk chilisauce
2-3 spsk kinesisk bouillon (se opskrift)
eller vand
nogle få dråber sesamolie
* Tilberedning
1. Svampene udblødes i en skål med varmt vand i 30 min.
Afdryppes på køkkenrulle. Gem vandet til bouillon eller
suppe.
Klem væden ud af dem, kasser hårde stokke og skær hattene i
skiver.
2. Skær fiskene i mindre stykker, læg dem i et lavt fad og
bland dem med 1 knsp salt, æggehvide og jævning.
Vend fiskene, så de er godt dækkede.
3. Varm olien i en forvarmet wok.
Tilsæt fiskestykkerne og frituresteg dem i ca. 1 min.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på
køkkenrulle.
4. Hæld olien ud, så der kun er en spiseskefuld tilbage i
wokken.
Tilsæt ingefær, forårsløg og hvidløg for at give olien smag
et par sekunder, derefter tilsættes peberfrugt, gulerod og bambusskud.
Svits under omrøring ca. 1 minut.
5. Tilsæt sukker, sojasauce, vin, chilisauce, bouillon eller
vand samt resten af saltet.
Bring det i kog.
Tilsæt fiskestykkerne, rør dem forsigtigt sammen med saucen
og braiser 1 min.
Stænkes med sesamolie og serveres.
Næringsindhold:
Kalorier 107. Sukker 2 g. Proteiner 17 g. Fedt 2 g.
Kulhydrater 6 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.