Aftensmad Hovedret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Skal trække: 10 min. Kogetid, kogelage: 10 min. Bagetid: 10-12 min. Afkøling: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4
personer.
# Ingredienser
til Dildsild:
8 ferske sild
1 bdt dild
Kogelage:
2 dl vand
1 dl hvidvin
½ dl vineddike
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 gulerod
10 hele peberkorn
1 tsk salt
Pynt:
1 rødløg
2 spsk klippet dild
Ovnfast fad
*
Sådan laves Dildsild:
1. Udben sildene.
Klip rygfinnerne af fileterne og skrab dem for skæl.
Drys kødsiden med
salt og lad sildefileterne trække 10 min.
2. Kog en lage af
vand, hvidvin og vineddike tilsat laurbærblad, timian og gulerod skåret i
skiver.
Tilsæt de hele
peberkorn og salt.
Lad lagen koge ved
svag varme 10 min.
Tag den fra varmen
og lad den afkøle lidt.
3. Skyl
sildefileterne under rindende koldt vand og tør dem straks.
4. Læg et par
dildkviste på kød si den af hver sildefilet og rul dem sammen fra hale mod
hoved.
Læg dem tæt sammen,
med sammenføjningen nedad i et ovnfast fad, så tæt, at de ikke kan rulle op.
5. Hæld lagen over
sildene.
Læg låg eller folie
over fadet og stil det i ovnen 10-12 min, til sildene er møre.
Lad sildene køle af
i lagen ca 1 time og server dem heri.
6. Pynt sildene med
skiver af rødløg og fintklippet dild.
Tips: Pillekartofler eller groft rugbrød er godt
tilbehør.
Se alle de bedste opskrifter med Dild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------