Aftensmad Hovedret Suppe. Arbejdstid: ca 45 min. Kogetid i
alt: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. (6 personer)
# Ingredienser
1 kg fiskefileter af
mindst 3 forskellige slags fisk (fx torsk, rødspætte, tunge, ørred)
4 store løg (ca. 400
g)
4 fed hvidløg
10 tomater (ca. ¾
kg)
1 dl olie
1,5 l vand
salt og hvid peber
2 laurbærblade
Endvidere: 4 spsk
hakket persille
Tilbehør. (4
personer): landbrød
*
Tilberedning
1. Pil og hak løg og
hvidløg. Skold og flå tomaterne.
2. Varm olien i en
gryde og svits først løg og hvidløg, så de delte tomater heri.
Lad det snurre nogle
min. uden at tage farve.
3. Hæld vandet ved,
krydr med salt og peber og lad suppen koge under låg ved svag varme i ca 20 min.
4. Blend suppen
eller purér den gennem en sigte.
Kom den tilbage i
gryden og bring den atter til kogepunktet.
5. Gå fisken efter
for eventuelle småben og skær den i mundrette stykker.
6. Læg fiskekød og
laurbærblade i den kogende suppe og lad fisken mørne ved svag varme i ca 5 min.
Smag suppen til og
server den dampende varm, drysset med persille.
Server landbrød til.
Tips: Prøv eventuelt, som i Grækenland, at riste
brødet og lægge en skive i bunden af hver tallerken, straks før suppen øses op.
Andre og sjældnere
fisk, der egner sig særdeles godt til denne fiskesuppe, er knurhane, brasen og
sanktpetersfisk. Suppen kan eventuelt tilsættes et par dl tør hvidvin, efter
den er puréret.
Husk at få fiskeskrog og -hoveder med, hvis fiskehandleren
fileterer.
De kan bruges til Fiskebouillon, der kan fryses og danne
basis for fiskeretter en anden dag.
Se flere
opskrifter med Fiskesuppe
Se flere
opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------