Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 30 min. Kogetid, grønsager: ca 10 min. Ovntid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer
# Ingredienser
til Hvillinger i grønsagsbouillon:
4 hvillinger (à ca 250 g)
Grønsagsbouillon:
1 gulerod
½ fennikel
½ rød peberfrugt
½ skive selleri
1 lille persillerod
1 løg
2 laurbærblade
2 spsk friskreven peberrod
1-2 spsk hvidvinseddike
peber og salt
Ovnfast fad
*
Sådan laves Hvillinger i grønsagsbouillon:
1. Rens grønsagerne.
Skær guleroden og fenniklen i skiver og selleri og
persillerod i tern.
Hak løg og rød peber groft.
2. Kom grønsagerne i en gryde sammen med laurbærbladene.
Krydr med salt og peber og tilsæt ca 5 dl vand.
3. Kog grønsagerne ved svag varme uden låg ca 10 min.
4. Rens hvillingerne. Klip gæller og finner af, men lad
hovedet blive på.
Skrab fiskene, skyl dem i koldt vand og tør dem.
Sæt ovnen på 225 °C.
5. Smag grønsagsbouillonen til med vineddike, peberrod, salt
og peber.
6. Hæld grønsagsbouillonen i et ovnfast fad og læg fiskene
heri side om side.
Drys med salt og peber.
7. Læg alufolie over fadet og sæt det i ovnen ca 20 min. ved
225 °C.
Tips: Server direkte fra fadet eller på varme, dybe
tallerkener med grønsags-bouillonen ved.
Og spis landbrød til.
Grønsagerne kan varieres efter årstiden.
Se flere
opskrifter med Hvilling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------