Let at lave. Lav pris. 4 personer. Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca 10 min.
# Ingredienser
til Hvillinger meunière:
4 hvillinger (à ca 250 g)
40 g hvedemel (4 spsk)
salt og peber
100 g smør
¼ citron eller 2 spsk hvidvinseddike
Pynt: finthakket persille og citronbåde
*
Sådan laves Hvillinger meunière:
1. Rens hvillingerne. Klip gæller, finner og hoved af.
Skrab fiskene, skyl dem i koldt vand og tør dem.
2. Vend fiskene i salt- og peberblandet mel.
3. Lad halvdelen af smørret bruse af på panden.
Steg hvillingerne ca 5 min. på hver side, til de er gyldne
og sprøde.
Øs dem med stegesmørret af og til.
4. Anret hvillingerne på et varmt fad.
5. Smelt resten af smørret gyldenbrunt på panden.
Dryp citronsaft eller vineddike i.
Hæld det over fiskene eller server det til i et varmt
smørnæb.
6. Drys med hakket persille og garner med citronskiver.
Tips: Fisken kan fileteres, inden den vendes i mel.
INFO: Meunière refererer til både en sauce og en
fremgangsmåde til tilberedning, primært til fisk. Selve ordet betyder
"møllerens kone". Således er meunière en tilberedningsmåde for flået
fisk, især fladfisk, som vendes i krydret mel og pandesteges i smør; serveres
med citron og persille.
Se flere
opskrifter med Hvilling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------