Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 25 min. Hviletid, dej: ca 1 time. Middelsvær at lave. Lav pris.
4 personer
# Ingredienser
til Hvillinger, friturestegte:
8 hvillingefileter (ca 600 g)
Beignetdej:
125 g hvedemel (ca 2 dl)
1 æg
½ dl øl
1 dl vand
2 spsk olie
½ tsk salt
Fritering: ¾ l olie
*
Sådan laves Hvillinger, friturestegte:
Beignetdej:
1. Del ægget i blomme og hvide.
2. Bland æggeblomme, øl, vand og olie.
Tilsæt salt og rør melet i lidt ad gangen, til dejen er
glat.
Lad dejen hvile ca 1 time.
3. Del evt. fileterne en gang på langs.
4. Pisk æggehviden stiv og bland den i beignetdejen.
5. Varm olien op i en gryde til ca 180 °C.
Olien har den rigtige temperatur, når en franskbrødsterning
på 1 cm bliver lysebrun på 1 minut.
6. Vend fileterne, nogle få ad gangen, i beignetdej en og sænk
dem straks i olien.
Kog dem ensartet gyldne.
Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
Drys med salt og server straks.
Tips: Friter rene, tørre persillekviste sprøde i
olien, og server dem til.
Citronsauce eller Gribichesauce passer også
fint til.
Se flere
opskrifter med Hvilling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------