Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 10-12 min. Hviletid: 10 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kabliau, kogt:
1¼-1½ kg kabliau
Kogelage:
1 spsk salt pr. liter vand
Tilbehør:
100 g smør
2-3 spsk fiskesennep eller efter smag
Endvidere: hvide, melede kartofler
*
Sådan laves Kabliau, kogt:
1. Befri fisken for blod og urenheder og den sorte hinde,
klip eventuelle finner af, og skyl fiskestykket kort og koldt.
2. Læg kabliaustykket i gryden, helst på en rist, så skindet
ikke koger fast mod bunden, og hæld vand over, så det dækker rigeligt.
Tilsæt salt som angivet.
3. Bring vandet i kog og lad fisken koge småt under låg,
vandet skal bare skælve, i 10-12 min.
Tag gryden fra varmen og lad fisken eftermørne i vandet yderligere
10 min.
Benet skal løsne, men kødet bør ikke falde fra.
4. Tag kabliaustykket op af kogelagen med en hulske og lad
det dryppe af, før det lægges på et varmt fad, og igen helst på en rist, og
dækkes til med et hvidt stykke, mens det resterende rettes an.
Så holder den sig tør og varm.
5. Smelt smørret og varm det op. Det må ikke tage farve.
Rør fiskesennep i og varm sennepssmørret igennem, før det
serveres til, sammen med melede, hvide kartofler.
Tips: Sennepssmørret her er en genvej.
Almindeligvis serverer man sennepssauce til, dvs. en
opbagning af smør, mel, lidt kartoffelvand, fiskekogevand og mælk, smagt til
med fiskesennep.
Andet populært tilbehør er hakket hårdkogt æg, kapers og
hakket rødbede.
Peberrodssauce er også godt til, ligeså Citronsauce, græsk eller Estragonsauce.
Kabliau kan koges i skiver. Så skal koge/hviletiden
halveres.
Se de bedste opskrifter med Kabliau
Se de bedste opskrifter med Torsk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------